Apă lucidă | Blogul Măiestriței

miercuri, 25 decembrie 2013

Apă lucidă

0
12:06
apă lucidă

Esenţa existenţei se roteşte în forma unei sfere, plinul ei e ocupat de acel tot pe care noi trebuie să-l aranjăm şi să-i stabilim ordinea.

Dificultatea întâlnită în scopul îndeplinirii datoriei se ascunde în obscuritatea acestui amestec de lucruri care trebuie repartizate cu minuţiozitate fiecărui domeniu în parte şi dacă eşuăm sau … cedăm – rămâne acel haos incipient pentru îndrăzneţii care-şi ”sacrifică” în modul cel mai frumos viaţa spre a căuta şi găsi răspunsuri …

Mă gândesc acum, şi dacă nu e cel mai frumos mod ? Că “ei” îşi petrec viaţa căutând şi evoluând spre cunoaştere, dar senzaţiile, sentimentele, trăirea acestora, entuziasmul din descoperirea unor lucruri simple pentru restul şi complicate pentru “ei”? Să aibă nevoie oare iubirea de atâtea explicări şi explicaţii? Cum oare pot influenţa acestea asupra ei ?

Cert e că spontaneitatea lucrurilor, până la urmă, amestecată cu înţelepciune sau explicaţia logică a acestora reprezintă unul din sensurile vieţii.

Cât n-aş da să am măcar această favoare, fântână nesecată de apă lucidă
mare

Însemnări Interioare

"Bucuria pe care mi-o dau gândurile mele este bucuria pe care mi-o dă viața, pe care mi-o dă ciudata mea viață. Este aceasta bucuria de a trăi?"
(Ludwig Wittgenstein)

0 comentarii: